wtorek, 8 października 2013

Boczniaki a'la schabowy z własnej plantacji

Na Allegro kupiłam balot bocznika:) i tym samym rozpoczęliśmy naszą mini plantacje, oczywiście tylko dla własnych potrzeb :D
Przyrządziłam je dziś standardowo a'la schabowe


SKŁADNIKI
kiść boczniaków
mąka
jajko
bułka tarta
sól, pieprz, olej
puree ziemniaczane z lubczykiem
surówka z marchewki i jabłka 


Oczyszczone, umyte posolone i popieprzone kapelusze boczniaków obtoczyć najpierw w mące, następnie w rozbełtanym jajku a na koniec w bułce tartej. 


Smażyć na oleju do uzyskania pięknego złotego koloru.
Podawać z puree ziemniaczanym z ulubioną surówką.


Smak tak przyrządzonych boczniaków przypomina kotlety sojowe, świetny pomysł na wegetariański obiadek.
Smacznego !!!
A tak wygląda nasza plantacja




Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

1 komentarz: