Tym razem nazbieraliśmy całe wiadro grzybów.
Teraz trzeba je przetworzyć :D
Tarta z grzybami
SKŁADNIKI:
miska grzybów (podgrzybki, maślaki)
ser typu włoskiego
cebula
gotowe ciasto francuskie
2 jajka
sól, pieprz
Oczyszczone i pokrojone grzyby podgotować ok 20-30 minut. Pokrojoną cebulkę zeszklić na oliwie, następnie dodać oczyszczone grzybki i dusić przez 15-20 minut. doprawić solą i pieprzem. A następnie dodać posiekaną pietruszkę.
Odstawić do ostygnięcia, dodać pokruszony ser oraz wbić 2 jajka. Dobrze wymieszać.
Ciasto francuskie dociąć do foremki. Na ciasto nałożyć farsz, wyrównać.
Piec przez 30 min w temperaturze 200-220 stopni.
Smacznego !!!
Wspaniała jesienna tarta, wygląda przepysznie :))
OdpowiedzUsuńNie ma jak zebrać samodzielnie grzybki i zrobić z nich takie cuda :)
OdpowiedzUsuńCzy ja niedowidze? Nie moge znalezc temperatury i czasu pieczenia.
OdpowiedzUsuńRzeczywiście :) już dopisałam. Tartę piecze się ok 30 minut w tem. 200 stopni, do zarumienienia się ciasta francuskiego. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBardzo dziekuje za odp. Juz zapisalam, bede probowac :)
OdpowiedzUsuń