wtorek, 1 października 2013

Tarta z grzybami

Tym razem nazbieraliśmy całe wiadro grzybów.
Teraz trzeba je przetworzyć :D
Tarta z grzybami

SKŁADNIKI:
miska grzybów (podgrzybki, maślaki)
ser typu włoskiego
cebula
gotowe ciasto francuskie
2 jajka
sól, pieprz 

Oczyszczone i pokrojone grzyby podgotować ok 20-30 minut. Pokrojoną cebulkę zeszklić na oliwie, następnie dodać oczyszczone grzybki i dusić przez 15-20 minut. doprawić solą i pieprzem. A następnie dodać posiekaną pietruszkę. 


Odstawić do ostygnięcia, dodać pokruszony ser oraz wbić 2 jajka. Dobrze wymieszać.

Ciasto francuskie dociąć do foremki. Na ciasto nałożyć farsz, wyrównać.
Piec przez 30 min w temperaturze 200-220 stopni. 


Smacznego !!!

5 komentarzy:

  1. Wspaniała jesienna tarta, wygląda przepysznie :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma jak zebrać samodzielnie grzybki i zrobić z nich takie cuda :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy ja niedowidze? Nie moge znalezc temperatury i czasu pieczenia.

    OdpowiedzUsuń
  4. Rzeczywiście :) już dopisałam. Tartę piecze się ok 30 minut w tem. 200 stopni, do zarumienienia się ciasta francuskiego. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo dziekuje za odp. Juz zapisalam, bede probowac :)

    OdpowiedzUsuń