Marzenie mojego męża, dziś zostało spełnione:)
Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowo-pietruszkowym
SKŁADNIKI:
400 g Pappardelle lub tagliatelle
250 g świeżych kurek
500ml śmietany
pęczek pietruszki
1 cebula
sól, pieprz, lubczyk, masło, parmezan
Makaron ugotować aldente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na masełku zeszklić cebulę posiekaną w kostkę. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone kurki.
Podsmażyć chwilę, około10 minut. Dodać śmietanę i niech chwile jeszcze pobulgocze. Doprawić do smaku i dodać ugotowany makaron.
Dobrze wymieszać ze świeżo posiekaną pietruszką.
Podawać oczywiście z parmezanem:)
ahhhhhh jak to cudnie kremowe :)
Smaka sobie narobiłam, a u mnie jeszcze nie ma kurek :)
OdpowiedzUsuńFantastyczny, uwielbiam taki makaronik :)
OdpowiedzUsuńPychotka, mniam :) A w wersji dla mięsożerców polecam dodać paseczki polędwiczki wieprzowej obsmażone razem z kurkami i cebulką.
OdpowiedzUsuń