poniedziałek, 16 czerwca 2014

Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowo-pietruszkowym

Marzenie mojego męża, dziś zostało spełnione:)
Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowo-pietruszkowym


SKŁADNIKI:
400 g Pappardelle lub tagliatelle
250 g świeżych kurek
500ml śmietany
pęczek pietruszki
1 cebula
sól, pieprz, lubczyk, masło, parmezan


Makaron ugotować aldente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na masełku zeszklić cebulę posiekaną w kostkę. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone kurki.


 Podsmażyć chwilę, około10 minut. Dodać śmietanę i niech chwile jeszcze pobulgocze. Doprawić do smaku i dodać ugotowany makaron. 


Dobrze wymieszać ze świeżo posiekaną pietruszką.


Podawać oczywiście z parmezanem:)


ahhhhhh jak to cudnie kremowe :)
Wegetariański obiad III

3 komentarze:

  1. Smaka sobie narobiłam, a u mnie jeszcze nie ma kurek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fantastyczny, uwielbiam taki makaronik :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychotka, mniam :) A w wersji dla mięsożerców polecam dodać paseczki polędwiczki wieprzowej obsmażone razem z kurkami i cebulką.

    OdpowiedzUsuń