sobota, 7 czerwca 2014

Quesadilla z kurkami i mozzarellą

Pierwsze kurki w tym roku zagościły już na moim stole:)
Zaczęło się lato!!
Quesadilla z kurkami i mozzarellą


SKŁADNIKI:
2-4 placki tortilli
250 g świeżych kurek
1 cebula
opakowanie tartej mozzarelli
zielona pietruszka
sól, pieprz, lubczyk


Oczyszczone i umyte kurki wraz z cebulą podsmażyć na masełku, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekanym lubczykiem.
Na placek tortilli ułożyć warstwę sera następnie farsz kurkowy i znów tarty ser. 


Całość przykryć drugim plackiem i grillować na grillu elektrycznym przez około 5 minut. Gotowe quesadillas pokroić na kawałki i podawać z sosam.



Smacznego !!!

5 komentarzy:

  1. To super pomysł, żeby połączyć tortille z grzybami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyyychooota, jadłam osobiście. mama Marciochy

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziś zrobiłam i wyszła pyszna obiado-kolacja. Mąż mój zachwycony pomysłem i smakiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. i nie zawsze potrzebne mięso:) by mężowi smakowało:) mój zazdrości bo nie miał okazji spróbować:)

    OdpowiedzUsuń