sobota, 2 sierpnia 2014

Tarta z bobem, boczkiem i serem fetą

W tym roku mam dużo pomysłów na bób. I nadal mi się nie znudził !
SKŁADNIKI:
400g ugotowanego już i obranego bobu
100g boczku
150g sera feta
100g żółtego sera 
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
sól, pieprz,chili
2 ząbki czosnku


 Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, do zarumienienia wraz z wyciśniętym czosnkiem i chilli.


Żółty ser zetrzeć na tarce, fetę pokruszyć. Do miski wsypać ugotowany bób, rozgnieść go. Dodać do niego jajko, boczek i oba sery, wymieszać. Na wierzch można wysypać kilka całych ziaren bobu.

Na ciasto wyłożyć farsz i dokładnie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec ok. 20-25 minut. 


Jeść delikatnie ostygniętą 


Smacznego :P

1 komentarz: