Piękne żółciutkie kabaczki wpadły mi do koszyka:)
Leczo z patisona
SKŁADNIKI:
2 patisony
papryka biała
papryka czerwona
4 pomidory
2 cebule
2 kiełbasy
2 łyżki oleju
sól, pieprz, oregano, lubczyk, bazylia
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka pasty paprykowej
papryka czerwona
4 pomidory
2 cebule
2 kiełbasy
2 łyżki oleju
sól, pieprz, oregano, lubczyk, bazylia
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka pasty paprykowej
W rondlu z grubszym dnie podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu
posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Następnie dorzucamy pokrojoną kiełbasę,podsmażamy do zarumienienia. A po kilku
minutach kolejno pokrojone warzywa: patisony, paprykę, pomidory
Dusimy wszystko na nie dużym ogniu, dodajemy przyprawy. A na sam koniec łyżkę ostrej pasty paprykowej.
Leczo będzie gotowe, kiedy warzywa zmiękną i całość się lekko zagęści.
Leczo będzie gotowe, kiedy warzywa zmiękną i całość się lekko zagęści.
Do lecza idealnie pasuje podpieczona bułeczka:)
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz