piątek, 8 sierpnia 2014

Leczo z patisona


Piękne żółciutkie kabaczki wpadły mi do koszyka:)
Leczo z patisona

SKŁADNIKI:
2 patisony
papryka biała
papryka czerwona
4 pomidory
2 cebule
2 kiełbasy
2 łyżki oleju
 sól, pieprz, oregano, lubczyk, bazylia
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka pasty paprykowej
W rondlu z grubszym dnie podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Następnie dorzucamy pokrojoną kiełbasę,podsmażamy do zarumienienia. A po kilku minutach kolejno pokrojone warzywa: patisony, paprykę, pomidory
Dusimy wszystko na nie dużym ogniu, dodajemy przyprawy. A na sam koniec łyżkę ostrej pasty paprykowej.
Leczo będzie gotowe, kiedy warzywa zmiękną i całość się lekko zagęści.
Do lecza idealnie pasuje podpieczona bułeczka:)
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz