czwartek, 21 sierpnia 2014

Makaron z kurkami i kurczakiem

Sierpień to sezon kurkowy, nie można go przegapić. Trzeba korzystać z niego na maksa:P
Makaron z kurkami i kurczakiem


SKŁADNIKI:
250g kurek
1 pierś z kurczaka
400ml śmietany
natka pietruszki
1 cebula
tarty ser żółty
makaron kokardki
sól, czarny pieprz, 1 ząbek czosnku, szczypta kurkumy, lubczyk


Na oliwie zeszklić cebulę posiekaną w kostkę następnie podsmażyć pierś kurczaka pokrojoną w kostkę i czosnek. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone kurki.


Podsmażyć chwilę, około10 minut. Dodać śmietanę i tarty zółty ser. Gotować do jego rozpuszczenia. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą kurkumy


Makaron ugotować aldente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do makaronu dodać sos i posiekaną pietruszkę. Wymieszać i gotowe:)


Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. Bardzo fajne połączenie smaków, chociaż wydaje mi się że lepsze było by zastąpienie kurczaka boczkiem :) Ale to już indywidualne podejście każdego :)

    OdpowiedzUsuń