Pierwsze szparagi w tym roku, nie mogłam się oprzeć :)
Zielone szparagi z jajkiem i mozarellą
SKŁADNIKI:
pęczek zielone szparagi
2 jajka na twardo
ser tarty mozarella
masło
bułka tarta
sól, pieprz, odrobina cukru
Szparagi umyć, odciąć stwardniałe końcówki. Posypać solą oraz wysmarować masełkiem. Ułożyć na
rozgrzanym grillu i grillować przez ok 3 - 4
minuty, aż delikatnie się przyrumienią,będą miękkie, ale jeszcze dość
chrupiące.
W międzyczasie ugotować jajka na twardo. i uprażyć na masełku bułkę tartą z odrobiną cukru.
Szparagi ułożyć na talerzu obrać masełkiem i posypać tartą mozzarellą i pokruszonym jajkiem. Doprawić grubo mielonym pieprzem.
Ahhh Wiosna, Ahhhhh to Ty :)
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz