W tym roku już nie popełnię tej zbrodni i nie pozwolę truflom ponownie zgrzybieć:)
i wykorzystam je do ostatniej łyżeczki :P
Makaron z truflami
i wykorzystam je do ostatniej łyżeczki :P
Makaron z truflami
SKŁADNIKI:
300-400 g makaroniku
50g pasty truflowej
śmietana
2 ząbki czosnku
zielona pietruszka
sól, pieprz, pecorino romano lub parmezan
300-400 g makaroniku
50g pasty truflowej
śmietana
2 ząbki czosnku
zielona pietruszka
sól, pieprz, pecorino romano lub parmezan
Makaron ugotować al dente.
Na masełku bardzo delikatnie zeszklić czosnek, dodać pastę truflową a po chwili. śmietankę. doprawić do smaku tylko sola i pieprzem. Dodać makaron i dobrze wymieszać.Na sam koniec dodać posiekaną zielona pietruszkę.
Całość udekorować serem i listkami świeżej bazylii
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz