wtorek, 3 września 2013

Grillowany ananas z cynamonem i lodami

W ten ostatni dzień lata i pierwszy dzień szkoły, należy się coś słodkiego :D
Grillowany ananas z cynamonem i lodami


SKŁADNIKI:
1 dojrzały ananas (u nas dojrzewał 2 tygodnie na parapecie :P)
cynamon
lody śmietankowe
miód (ewentualnie) 

Ananasa należy obrać, pokroić w plastry ok 0,5-1cm. Za pomocą kieliszka wydrążyć środek. 


Grillować do zrumienienia.


Aby uzyskać ładniejsze skarmelizowanie się ananasa można go przed grillowaniem posmarować miodem.


Podawać z lodami śmietankowymi, całość posypana cynamonem.


Słodkiego smacznego !!!

2 komentarze:

  1. Pycha, takie proste :) Po zakupie ananasa trzeba tylko zaczekać ok 2 tygodnie żeby dojrzał :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O tak i tak właśnie ten deser powinien wyglądać i być podawany :)

    OdpowiedzUsuń