Szybka i łatwa tarta w klimacie wiosennego menu
Tarta ze szparagami i wędzonym boczkiem
SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 pęczek białych szparagów
200g wędzonego boczku
200g białego sera
3-4 młode ziemniaki
sól, pieprz, ostra papryka, lubczyk
Boczek kroimy na cienkie paseczki i podsmażamy na suchej patelni, aż do
wytopienia tłuszczu. Szparagom odcinamy zdrewniałe
końce, obieramy i gotujemy na przez około 10 minut. Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie .
Gdy już ostygną utłuc wraz z serem, następnie dodajemy uprażony boczek. Całość mieszamy doprawiając solą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto francuskie ułożyć do prostokątnej
formy.
Na
tak przygotowany spód wlać farsz a następnie ułożyć szparagi.
P Wstawiamy do
piekarnika nagrzanego do 200°C (z termoobiegiem) i pieczemy 25-30 minut.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz