Dziś po prostu
Zrazy wołowe w sosie własnym z kaszą
SKŁADNIKI:
4 kotlety wołowe
musztarda
ogórki pikantne korniszone
cebula
ząbek czosnku
zasmażka (mąka+ masło)
2 torebki kaszy
sól, pieprz, olej
Nie jest to takie trudne jakby się wydawało :D
Umyte i osuszone kotlety należy porządnie utłuc, by były grubości ok 0,5 cm. Posmarować musztardą z jednej strony i na nią nałożyć farsz z pokrojonych w kostkę ogórków i cebuli. Oprószyć jeszcze solą i pieprzem. Zawinąć jak krokiety. Zrazy można przebić wykałaczką lub związać nitką by się nie rozleciały.
Na początek obsmażyć zrazy z każdej strony, tak by się zarumieniły. Następnie zalać wodą i dusić pod przykryciem minimum 1h, ale lepiej dłużej. Na koniec dodać zacierkę z mąki i masła by zagęścić sos.
Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ja podałam z konserwową papryką mojej mamy:D
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz