czwartek, 8 sierpnia 2013

Chłodnik ogórkowy z wędzonym łososiem i jajkiem

W prezencie otrzymałam worek ogórków :D
Trzeba je wykorzystać!!!



SKŁADNIKI:
6 ogórków szklarniowe
3 ząbek czosnku
sól, pieprz, świeży koperek
duży jogurt naturalny (np. typu greckiego)
2 jajka na twardo, wędzony łosoś




Z umytych ogórków odciąć końce, resztę zetrzeć na tarce o dużych oczkach (razem ze skórką). Czosnek bardzo drobno posiekać, posolić i rozetrzeć na desce końcem noża. Dodać do ogórka, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszać z koperkiem a następnie z jogurtem naturalnym. Schłodzić w lodówce.



Podawać z paskami wędzonego łososia i jajkiem na twardo
Pysznie zimny obiadek  


Smacznego !!!

1 komentarz: