wtorek, 4 czerwca 2013

Szparagowa Zupa krem ze smażonymi krewetkami

Ostatnia tegoroczna dostawa szparagów od Sadzików zużyta:D
Szparagowa zupa krem ze smażonymi krewetkami


SKŁADNIKI:
2 pęczki szparagów
1 ziemniak
200ml śmietany 18%
bulion warzywny
12 krewetek
patyczki do szaszłyków
sól, pieprz, gałka muszkatołowa, suszony koperek, pieprz cayenne


Odciąć końcówki szparagów, obrać i umyć. Obrać ziemniaka. Warzywa gotować w 1,5l bulionie warzywnym ok 15 minut. Odstawić na chwilę by przestygły, dodać śmietanę i dokładnie zblenderować. Doprawić gałką muszkatołową, koperkiem i pieprzem.


Podawać z szaszłykami z smażonych krewetek w pieprzu cayenne


Można dodać prażoną cebulkę :) 


Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. HEJ :)
    Pysznie u Ciebie !
    Jeżeli jesteś z województwa dolnośląskiego i prowadzisz blog kulinarny to wyślij na adres e-mail dolnoslaskiekucharzenie@wp.pl:
    1. Swoje imię i nazwisko,
    2. link do swojego bloga,
    3. miejscowość z której pochodzisz.

    Dodatkowo jeśli masz możliwość musisz polubić Dolnośląskie Kucharzenie na fb oraz dodać do kręgów google+.

    W odpowiedzi zwrotnej, po zweryfikowaniu dostaniesz dostęp do bloga. Będziesz mógł dodawać posty (oczywiście związane z kulinariami), reklamować swojego bloga.

    W rezultacie razem stworzymy jednego własnego bloga, dzięki temu zintegrujemy się, poznamy, będziemy mogli doradzać, konsultować. Dodatkowym plusem jest to iż wszyscy będziemy z Dolnego Śląska i łatwiej nam będzie spotkać się w realu i porozmawiać o naszej wspólnej pasji.

    OdpowiedzUsuń