Ostatnia tegoroczna dostawa szparagów od Sadzików zużyta:D
Szparagowa zupa krem ze smażonymi krewetkami
SKŁADNIKI:
2 pęczki szparagów
1 ziemniak
200ml śmietany 18%
bulion warzywny
12 krewetek
patyczki do szaszłyków
sól, pieprz, gałka muszkatołowa, suszony koperek, pieprz cayenne
Odciąć końcówki szparagów, obrać i umyć. Obrać ziemniaka. Warzywa gotować w 1,5l bulionie warzywnym ok 15 minut. Odstawić na chwilę by przestygły, dodać śmietanę i dokładnie zblenderować. Doprawić gałką muszkatołową, koperkiem i pieprzem.
Podawać z szaszłykami z smażonych krewetek w pieprzu cayenne
Można dodać prażoną cebulkę :)
Smacznego!!!
baaardzo fajnie podane:)
OdpowiedzUsuńHEJ :)
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie !
Jeżeli jesteś z województwa dolnośląskiego i prowadzisz blog kulinarny to wyślij na adres e-mail dolnoslaskiekucharzenie@wp.pl:
1. Swoje imię i nazwisko,
2. link do swojego bloga,
3. miejscowość z której pochodzisz.
Dodatkowo jeśli masz możliwość musisz polubić Dolnośląskie Kucharzenie na fb oraz dodać do kręgów google+.
W odpowiedzi zwrotnej, po zweryfikowaniu dostaniesz dostęp do bloga. Będziesz mógł dodawać posty (oczywiście związane z kulinariami), reklamować swojego bloga.
W rezultacie razem stworzymy jednego własnego bloga, dzięki temu zintegrujemy się, poznamy, będziemy mogli doradzać, konsultować. Dodatkowym plusem jest to iż wszyscy będziemy z Dolnego Śląska i łatwiej nam będzie spotkać się w realu i porozmawiać o naszej wspólnej pasji.